Programme global

Ne passez pas à côté de nos Industry Programs ! Retrouvez horaires, lieux et accès de ces rendez-vous dans notre calendrier en ligne et multiplier vos opportunités professionnelles au Marché du Film.

mardi

8 mai

mercredi

9 mai

jeudi

10 mai

vendredi

11 mai

samedi

12 mai

dimanche

13 mai

15h-17h

NEXT

De 15h00 à 17h00

The Future of Cinema and TV on Blockchain

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

11h-13h

NEXT

De 11h00 à 13h00

Blockchain Blockbusters

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

FULLEYE.NET - CINEMATIC VR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

13h-15h

NEXT

De 14h00 à 16h00

Cinema VRE (Virtual Reality Experiences) and The Future of Immersive Technologies

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 14h00 à 15h00

A DISCOVERY OF CHINA AND ITS PEOPLE

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

15h-17h

NEXT

De 16h00 à 18h00

Story + Tech: Accelerating Future Business Models Through Estonian Digital Ecosystem

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 15h00 à 16h00

THE CLIFFS OF V. FULL VERSION - VR WITH A SOUL

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

TRENDS PRESENTS

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

9h-11h

NEXT

De 09h30 à 11h00

Films, Series and Streaming - Can Blockchain Really Make a Difference?

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

11h-13h

NEXT

De 11h00 à 13h00

Who is Afraid of VR? Can VR Replace Traditional Film?

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 11h00 à 12h00

ARTE VR EXPERIENCES

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

BEST OF VIRTUALITY EUROPEAN CINEMA

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

13h-15h

NEXT

De 14h00 à 15h00

Within: Building the Future of VR & AR Distribution and Storytelling

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 14h00 à 15h00

WONDERS OF THE WORLD : AN IMMERSIVE TOUR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

15h-17h

NEXT

De 15h00 à 16h00

Cinezen: Blockchain Revolution in VOD

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

Digital Lab Africa: Meet with African Creativity

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 15h00 à 16h00

MK2 FILMS & V

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

GO! INSIDEVR SHOWCASE

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

17h-19h

NEXT

De 17h00 à 18h00

DIVERSION SPECIAL SHOWCASE

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

9h-11h

NEXT

De 09h30 à 12h00

2nd Edition of The Immersive Summit

lieu Intercontinental Carlton Hotel

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 10h00 à 11h00

Do or Die - A Moment of Truth for European Film

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 10h00 à 11h00

RUSSIAN VR SEASONS SHOWCASE 2017-2018

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

11h-13h

NEXT

De 11h00 à 12h00

Blockchain - How Will It Change Sales, Distribution and Funding

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

Cinando Subtitles: Share And Monetize Your Subtitles Worldwide

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 11h00 à 12h00

ARTE VR EXPERIENCES

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

BEST OF TRENDS - VIRTUALITY LATIN AMERICAN CINEMA 360 @ CANNES NEXT

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

13h-15h

NEXT

De 14h00 à 15h00

Beyond Cinema: The Swiss Digital Showcase

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 14h00 à 15h00

KOREAN CINEMATIC VR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

15h-17h

NEXT

De 15h00 à 16h00

"Gloomy Eyes”, First Virtual Reality (VR) Coproduction Between France and Argentina.

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 15h00 à 16h00

JAPANESE FUN VR FILM

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

DIVERSION SPECIAL SHOWCASE

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 18h00

Trends' Immersive Iberoamerican Catalogue Presentation

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

9h-11h

NEXT

De 10h00 à 11h00

CANADA, BIG ON VR - PROGRAM 1

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 10h00 à 12h00

Blockchain Revolution: Decentralization of Independent Film Distribution Market

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

11h-13h

NEXT

De 11h00 à 12h00

ARTE VR EXPERIENCES

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

VRROOM@CANNES - PART 1

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

Story-Living: Feature Films With Holographic Actors a New Reality

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 11h00 à 12h00

Arte VR Experiences

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket. Tickets must be picked-up on the day before the screening at the VR Ticket Office located at NEXT.

+

13h-15h

NEXT

De 14h00 à 18h00

CROW : THE LEGEND (SPECIAL EVENT)

lieu Green Library

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 14h00 à 15h00

COLLECTIVE REALITY/ BYRON BAY : FF AUSTRALIAN IMMERSION

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 14h00 à 15h30

Financing and Monetising Immersive Content

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

15h-17h

NEXT

De 15h00 à 16h00

TRENDS PRESENTS

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

BEST OF TRIBECA CINEMA 360 @ NEXT

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 18h00

What Challenges Lie Ahead for French Virtual Reality

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

17h-19h

NEXT

De 17h00 à 18h00

VIDEOOFABRIKA PRESENTS HERMITAGE VR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

9h-11h

NEXT

De 09h30 à 18h00

WOLVES IN THE WALL (SPECIAL EVENT)

lieu Green Library

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 10h00 à 11h00

CANADA, BIG ON VR - PROGRAM 2

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 09h30 à 11h00

Interactive AR/VR Characters in the Home - The Future of Entertainment?

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

11h-13h

NEXT

De 11h00 à 12h00

I TO EYE : STORIES OF DISABILITY IN VR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 12h00 à 13h00

FROM SONG TO CINEMA : IMMERSIVE EXPLORATIONS

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 11h00 à 12h30

Immersive China: A Fertile Ground for the Virtual Worlds

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

NEXT

De 12h30 à 13h30

Producing Stories in Virtual Reality (From Concept and Production, to Marketing and Distribution)

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

13h-15h

NEXT

De 14h00 à 15h00

VRROOM@CANNES - PART 2

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 14h00 à 15h30

Global XR Women

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

15h-17h

NEXT

De 15h00 à 16h00

IMMERSIVE CHINA : BEST OF CHINESE IMMERSIVE EXPERIENCES

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 16h00 à 17h00

MK2 FILMS & VR

lieu VR Theatre

type d'accès Marché badges and entrance with ticket

+

NEXT

De 15h30 à 17h00

Artificial Intelligence: The Emerging Tool for Non-Linear Storytelling in VR

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

17h-19h

NEXT

De 17h00 à 18h00

Closing Keynote by Mr. Eric Peters, Senior Adviser at the Cabinet of Mariya Gabriel, European Commissioner for Digital Economy and Society.

lieu NEXT Conference Room

type d'accès Marché badges

+

Jeudi
16 mai